Het verfraaien van je gebit is een goede manier om je zelfvertrouwen te verhogen. Het is niet alleen belangrijk om je tanden en kiezen gezond te houden, maar ook om ze er goed uit te laten zien. Er zijn veel opties om je gebit te verfraaien, waaronder composietfacings. Composiet facings zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een snelle, efficiënte en betaalbare manier om hun tanden op te vullen of te versterken. Deze facings worden geplaatst door een tandarts en zijn gemaakt van een unieke combinatie van kunststoffen en glasvezel, waardoor ze zowel sterk als esthetisch aantrekkelijk zijn. Dankzij deze moderne technologie kunnen tandartsen nu snel en gemakkelijk problemen oplossen zoals gebarsten, beschadigde of verkleurde tanden, zonder dat de patiënt een groot deel van zijn of haar natuurlijke tandstructuur hoeft op te offeren.


Hoe zijn composietfacings gemaakt?

Composietfacings worden op maat gemaakt voor elke patiënt. Eerst zal de tandarts een afdruk van je gebit maken. Deze afdruk wordt gebruikt om een perfect passende facing te maken. De facing wordt gebruikt om de oneffenheden in je gebit te verbergen, zoals een gebroken of gekleurde tand. Composietfacings kunnen ongeveer 5 tot 10 jaar meegaan. Het is belangrijk om je facings goed te onderhouden en regelmatig te laten controleren door je tandarts.

Hoe worden composietfacings aangebracht?

Composietfacings worden aangebracht door middel van lijm. De tandarts zal eerst de tanden en kiezen voorbereiden door het verwijderen van plak en verkleuringen. Vervolgens zal hij de tanden schoonmaken en polijsten. Daarna zal de tandarts de lijm aanbrengen, gevolgd door het aanbrengen van de facing.

Welke voordelen bieden composietfacings?

  • Ten eerste zijn ze veel goedkoper dan andere opties, zoals porcelain veneers. 
  • Ten tweede zijn ze veel minder invasief dan andere opties, omdat er geen tandweefsel hoeft te worden verwijderd.
  • Ten derde kunnen ze veel sneller worden aangebracht dan andere opties, waardoor je binnen een paar uur al een verfraaid gebit hebt.

Hoe kun je kiezen voor de beste optie voor je gebit?

Het kiezen van de juiste optie om je gebit te verfraaien is afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden en doelen. Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie die snel kan worden aangebracht, dan zijn composietfacings een hele goede optie. Als je op zoek bent naar een optie die meer tandweefsel verwijdert, zoals porcelain veneers, dan is dit wellicht een betere optie. Het is belangrijk om met je tandarts te praten over de beste optie voor jou. Samen kunnen zij bepalen wat de beste optie is om je gebit te verfraaien.

In samenvatting biedt het plaatsen van composiet facings een effectieve en betaalbare oplossing voor iedereen die op zoek is naar een manier om zijn of haar gebit te verfraaien. Door deze moderne technologie te gebruiken, kunnen tandartsen snel en gemakkelijk problemen oplossen zoals gebarsten, beschadigde of verkleurde tanden. Laat uw tandarts u adviseren welke oplossing het beste bij u past en geniet van een prachtige, stralende specialist glimlach.